Cara Tukar Tayar Kempis Dengan Sendiri

Kaedah yang paling berkesan untuk Menukar Tayar Flat: Panduan Langkah demi Langkah

https://www.karloop.com.my/kereta-sewa-sabah/

Meniaga tayar yang tertusuk sendiri akan membuang banyak masa berbanding dengan menggantung ketat untuk bantuan kecemasan. Ikuti cara ini, dan anda akan berundur dari jalan dalam beberapa saat.

Itulah bunyi tayar yang baru saja meletup ketika anda melaju sejauh 70mph di lebuh raya. Buat masa ini apa? Semua perkara dipertimbangkan, idealnya anda disiapkan berdasarkan fakta bahawa tayar boleh meletup bila-bila masa, di mana sahaja.

Tahap 1: Bersedia

Anda harus tahu sama ada kenderaan anda mempunyai unit tayar tambahan. Sebilangan besar kenderaan baru tidak mengiringi tayar tambahan dengan alasan yang berbeza, jadi periksa untuk memastikan anda memilikinya.

Anda juga perlu memeriksa tayar tambahan ini setiap separa konsisten. Tayar tanpa udara di dalamnya tidak lain dan tidak buruk, jadi periksa tekanan dan keadaan pneumatik sebelum melakukan perjalanan atau memandu lebih lama. Mengenai perkara yang mungkin anda perlukan, lampu / lampu depan elektrik, ukuran tayar, dan tuala kertas harus diselesaikan. Anda boleh menggunakan jalan cerita jika anda tidak perlu memastikan pakaian anda tetap sempurna, namun jangan mengharapkan perubahan tayar jalan raya yang membuat anda bersedia untuk acara tali leher gelap.

Tahap 2: Pilih Tempat Anda

Tidak mudah untuk mendapatkan tempat yang baik untuk mengganti tayar dengan selamat. Berfokus pada permukaan yang rata dan keras dengan partisi antara jalan dan kenderaan adalah keadaan yang paling ideal. Namun, jangan menempuh jarak satu mil di pinggir anda terlalu lama atau anda juga akan membayar roda yang lain.

Letakkan alat flash semasa menjelajah ke tempat pilihan anda. Sesampai di sana, tetapkan brek berhenti anda.

Tahap 3: Periksa dan Keluarkan Semua Alat Anda

Kemajuan ini adalah masalah yang dapat dipertikaikan sekiranya anda sekarang melakukan ujian standard pada tayar dan kotak alat tambahan yang menyertainya. Walau apa pun, jika tidak, pastikan semua peralatan ada dan tayar diisi mengikut spesifikasi.

Tahap 4: Dapatkan Lugs Longgar

Mulakan dengan mengetuk roda membalikkan sisi kenderaan yang akan anda naikkan. Sebilangan kecil kayu atau batu keluar akan berlaku sekiranya anda tidak membawa sesak roda sebenar di dalam kenderaan anda. Ini memastikan kenderaan tidak bergolek di mana sahaja setelah anda dapat melihatnya di sekitar.

Sekiranya ada orang kedua di dalam kenderaan bersama anda, pada ketika itu mereka boleh keluar dan menjadi perhatian anda sekarang. Mengganti tayar di lebuh raya tentu saja bukan usaha terlindung, dan peringatan sekejap kenderaan yang menuju ke arah anda dapat menjadi jalan keluar.

Iklan Berbayar : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa sabah yang murah ? Layari https://www.karloop.com.my/kereta-sewa-langkawi/ untuk sewa kereta sabah. Hubungi 019 967 1127 untuk info lanjut.

Pada ketika itu, letakkan kisah yang terperinci dan dapatkan kunci pas anda. Anda mungkin perlu melepaskan penyebaran pengikat, namun lebih kerap daripada anda tidak boleh berniaga. Kendurkan, namun jangan mengosongkan semua pengikat. Anda mungkin memerlukan penyambung kunci bawa untuk satu atau keseluruhan kantung yang bergantung pada kenderaan anda.

Tahap 5: Gunakan Jack

Cari titik jack atau kimpalan spot di bawah kenderaan dengan roda yang anda lalui. Posisikan bicu sedemikian rupa sehingga pemegang soket dibawa ke atas, kemudian pasangkannya mengikut arah jam dengan instrumen pemegang jack yang diberikan.

Apabila anda dapat melihat cahaya di antara permukaan tanah dan tayar, anda akan menyedari cukup tinggi untuk melepaskan tayar.

Tahap 6: Tanggalkan Tayar

Matikan alat pengikat yang dikeluarkan dengan berkesan dan letakkan di tempat yang selamat. Pada ketika itu, keluarkan roda dari kenderaan. Dalam dunia yang sempurna, ia akan jatuh secara langsung, namun beberapa tendangan yang sangat tepat ke dinding sisi dari tepi yang betul dapat membebaskannya jika sukar. Kembalikan roda ke belakang kenderaan anda dari jalan yang dipukul setelah melepaskannya.

Tahap 7: Ambil Tayar Ganti

Dapatkan tambahan anda dari mana-mana tempat yang ada sekarang. Bagi kebanyakan kenderaan dan SUV, ia akan berada di bawah lantai susun. Trak boleh menggantungnya di bawah katil, tetapi pasti ada kacang tengah yang memegangnya. Anda perlu melepaskannya untuk membebaskannya dengan sedikit perhatian ke kawasannya.

Gariskan kancing dan jurang pada ketika itu tolak roda. Letakkan semua seretan kembali dengan segera. Anda perlu mengetatkan jari ini, namun jangan menggunakan kunci pas. Apabila roda diletakkan dengan betul, ini adalah peluang yang ideal untuk membawa kenderaan ke tanah.

Tahap 8: Turunkan Kereta

Putar pegangan soket dengan cara lain pada masa ini untuk secara perlahan menurunkan kenderaan kembali ke tanah. Apabila sudah selesai, anda boleh melepaskan bicu dari kenderaan dan mendapatkan kunci pas sekali lagi.

Tahap 9: Kencangkan skru

Rupa-rupanya aktiviti yang paling penting adalah memastikan anda menyelesaikan semua masalah ke bawah dengan cukup selesa. Perbaiki mereka dalam reka bentuk yang tidak sepadan, jangan melintasi ketika anda menukar hambatan yang anda putar. Ulangi prosedur ini dua atau beberapa kali untuk memastikan anda memilikinya sedekat mungkin. Anda pasti tidak akan mempunyai kekuatan kuat dengan anda, jadi pastikan mereka merasa selesa dan anda harus menjadi idea hebat untuk pergi.