Faktor SEO

Kandungan dan faktor kejayaan enjin carian

Kandungan adalah raja. Anda akan mendengar frasa tersebut berulang-ulang kali mengenai kejayaan SEO. Sesungguhnya itulah sebabnya Jadual Berkala Faktor Kejayaan SEO bermula dengan kandungan “elemen”, dengan unsur pertama menjadi kualiti kandungan.

Dapatkan kandungan anda dengan betul, dan anda telah mencipta asas kukuh untuk menyokong semua usaha SEO anda yang lain.

seo malaysia
Nak SEO ?

Kualiti kandungan
Lebih dari yang lain, adakah anda menghasilkan kandungan yang berkualiti? Jika anda menjual sesuatu, adakah anda melangkaui risalah ringkas dengan maklumat yang sama yang boleh didapati di beratus-ratus tapak lain?

Adakah anda memberi alasan untuk orang menghabiskan lebih daripada beberapa saat membaca halaman anda?

Adakah anda menawarkan nilai sebenar, sesuatu bahan kepada pelawat yang unik, berbeza dan berguna bahawa mereka tidak akan dapat mencari tempat lain?

Ini hanya beberapa soalan untuk bertanya kepada diri sendiri dalam menilai sama ada anda menyediakan kandungan berkualiti. Ini bukanlah tempat untuk berhemat, kerana ia adalah asas asas di mana hampir semua faktor lain bergantung.

Nak jualan online anda meningkat ? Perlukan khidmat pakar seo di malaysia ? Layari http://www.nabilchekholid.com/pakar-seo-malaysia/ dan dapatkan pakej anda sekarang.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat di SEO Search Engine Land: Kategori Kandungan dan Penulisan.

Penyelidikan kandungan / penyelidikan kata kunci
Mungkin faktor SEO yang paling penting selepas mencipta kandungan yang baik ialah penyelidikan kata kunci yang baik. Anda ingin membuat kandungan menggunakan kata kunci tersebut, istilah pencarian sebenar yang digunakan oleh orang, supaya anda dapat menghasilkan kandungan yang secara efektif “menjawab” pertanyaan itu.

Sebagai contoh, satu halaman mengenai “Mengelakkan Melanoma” mungkin menggunakan jargon teknikal untuk menggambarkan cara untuk mencegah kanser kulit. Tetapi enjin carian mungkin melangkau atau tidak menarafkan halaman tersebut jika orang mencari “tips pencegahan kanser kulit.” Kandungan anda perlu ditulis dalam bahasa yang betul – bahasa yang digunakan pengguna atau pengguna ketika mencari.

Untuk nasihat lanjut, lihat Pemasaran Carian kami: Kategori Penyelidikan Jangka Cari.

Kandungan perkataan / penggunaan kata kunci
Setelah melakukan penyelidikan kata kunci anda (anda melakukannya, kan?), Adakah anda benar-benar menggunakan kata-kata itu dalam kandungan anda? Atau jika anda telah mencipta beberapa kandungan yang berkualiti sebelum membuat penyelidikan, mungkin sudah tiba masanya untuk mengkaji semula bahan tersebut dan melakukan penyuntingan.

Bawahnya, jika anda mahu halaman anda ditemui untuk kata-kata tertentu, adalah idea yang baik untuk benar-benar menggunakan kata-kata itu dalam salinan anda.

Nak jualan online anda meningkat ? Perlukan khidmat pakar seo di malaysia ? Layari http://www.nabilchekholid.com/pakar-seo-malaysia/ dan dapatkan pakej anda sekarang.

Berapa kerap? Ulangi setiap kata yang anda mahu dijumpai sekurang-kurangnya lima kali atau cari kepadatan kata kunci 2.45 peratus, untuk hasil yang terbaik.

Tidak, tidak, itu adalah jenaka! Tidak ada masa yang tepat. Walaupun “ketumpatan kata kunci” kedengaran saintifik, walaupun anda memukul beberapa “ideal” peratusan, yang pasti tidak menjamin apa-apa.

Hanya gunakan akal fikiran. Fikirkan kata-kata yang anda ingin halaman dijumpai, kata-kata yang anda rasa relevan dari penyelidikan kata kunci anda. Kemudian gunakannya secara semulajadi pada halaman. Jika anda biasa beralih kepada kata ganti pada rujukan kedua dan selanjutnya, mungkin gunakan kata nama sebenar sekali lagi di sana sini, dan sebaliknya sebagai kata ganti.

Untuk lebih lanjut, lihat SEO kami: kategori Kandungan dan Penulisan.

Kandungan kesegaran
Enjin carian suka kandungan baru. Itulah biasanya yang kita maksudkan apabila kita katakan “segar”.

Anda tidak boleh mengemas kini halaman anda (atau tarikh siaran) setiap hari memikirkan yang akan menjadikannya “segar” dan lebih berkemungkinan untuk menjadi pangkat. Anda juga tidak boleh menambah halaman baru secara berterusan, hanya demi mempunyai laman baru, dan fikir yang memberi anda peningkatan kesegaran.

Bagaimanapun, Google mempunyai sesuatu yang dipanggil “Permintaan Kesegaran yang Dihadapi.” Sekiranya terdapat carian yang tiba-tiba sangat popular berbanding aktiviti biasa, Google akan memohon QDF untuk istilah itu dan melihat untuk melihat sama ada terdapat sebarang kandungan segar pada topik itu. Sekiranya ada, kandungan baru atau segar itu diberikan rangsangan dalam hasil carian.

Cara terbaik untuk berfikir tentang hal ini adalah mengenai istilah seperti “taufan.” Sekiranya tidak ada taufan aktif, maka hasil carian mungkin akan mengandungi senarai ke laman web kerajaan dan rujukan. Tetapi jika ada taufan aktif, keputusan akan berubah dan mungkin mencerminkan cerita, berita dan maklumat mengenai taufan aktif.

Sekiranya anda mempunyai kandungan yang betul, pada topik yang betul apabila QDF hits, anda boleh menikmati hasil teratas selama beberapa hari atau minggu. Hanya sedar bahawa selepas itu, halaman anda mungkin digelincir kembali dalam hasil carian. Bukannya anda telah melakukan apa-apa yang salah. Ia hanya bahawa rangsangan kesegaran telah dipakai.

Tapak boleh memanfaatkan rangsangan kesegaran ini dengan menghasilkan kandungan yang relevan yang sesuai dengan nadi masa nyata industri mereka.

Carian menegak
Faktor lain di dalam jadual ini meliputi kejayaan untuk kandungan laman web dalam enjin carian. Tetapi di samping penyenaraian laman web ini juga sering kali “menegak” hasil. Ini datang daripada enjin gelintaran “menegak” yang dikhaskan untuk perkara seperti imej, berita, tempatan dan video. Sekiranya anda mempunyai kandungan dalam bidang ini, mungkin lebih mungkin muncul di bahagian khas halaman hasil carian.