Pakej Umrah 2018

Pengenalan Mengenai Umrah

Umrah adalah pelayaran Islam ke Mekah, Hijaz, Arab Saudi, yang dilakukan oleh umat Islam yang boleh dipegang pada mana-mana titik tahun ini, dan bukannya Ḥajj (bahasa Arab: حج) yang mempunyai tarikh tertentu seperti yang ditunjukkan oleh kalendar lunar Islam. Dalam bahasa Arab, ‘Umrah menyiratkan “untuk melawat tempat penduduk.” Di dalam Syariah, Umrah merancang untuk melaksanakan Tawaf bulat Ka’bah (Arab: كعبة, ‘3D square’), dan Sa’i di antara Safa dan Marwah, kedua-duanya menjangkakan Ihram (keadaan suci). Ihram harus diperhatikan sebaik sahaja melalui tanah dan melewati Miqat seperti Zu’l-Hulafa, Juhfa, Qarnu ‘l-Manāzil, Yalamlam, Zāt-I-‘Irq, Ibrahīm Mursīa, atau tempat di al-Hill. Keadaan yang tidak dapat dinafikan wujud untuk pengembara udara, yang mesti menonton Ihram sekali memasuki pinggir tertentu tentang bandar Mekah. Kadang-kadang disebut ‘pengembaraan kecil’ atau ‘perjalanan yang lebih rendah’, Haji adalah pelayaran ‘tulen’ yang wajib bagi setiap muslim yang dapat bertahan dengan kosnya. Umrah tidak dikehendaki lagi.

Perbezaan antara Haji dan Umrah

Kedua-duanya adalah lawatan Islam, perbezaan penting adalah tahap keabsahan mereka dan teknik pengakuan.

Haji adalah salah satu daripada lima tulang belakang Islam. Ia adalah wajib bagi setiap Muslim sekali dalam seumur hidup mereka, dengan peluang bahawa mereka fizikal sesuai dan fiskal berbakat.

Haji dilaksanakan pada hari tertentu di tengah-tengah bulan Islam yang diturunkan. Dalam apa jua keadaan, umrah boleh dilakukan pada bila-bila pun.

Tidak menghiraukan cara mereka berkongsi tradisi biasa, Umrah dapat dilakukan dalam waktu kurang dari dua atau tiga jam sementara Haji sangat suram, dan menggabungkan lebih banyak perkhidmatan.

Jenis Umrah

Umrah tertentu wujud tanpa bekalan sama ada pengembara ingin melaksanakan umrah dalam tempoh masa haji, dengan itu menguatkan keasliannya.

Kanan ketika dilakukan dekat dengan Haji, Umrah dihormati salah satu “daya tarik” (Umrat al-tamattu) dan sedikit lebih banyak haji penuh kegembiraan (Hajjul tamattu). Lebih tepat lagi, tradisi umrah dilakukan terlebih dahulu, dan selepas itu fungsi haji dilaksanakan.

Sesuatu yang unik, apabila dilakukan tanpa terus melaksanakan Haji, Umrah dilihat sebagai “tunggal” (Umrah Mufradah).

Tradisi

Voyager memainkan pergerakan tindakan adat yang menggambarkan kehidupan Ibrahim (Abraham) dan pasangannya yang kedua Hajar, dan perpaduan dengan umat Islam di seluruh dunia. Pengembara memasuki pinggir Mekah di rantau Ihram dan melaksanakan:

Tawaf, yang meliputi mengelilingi Ka’bah sebanyak tujuh kali dengan cara yang berlawanan arah lawan. Lelaki diminta untuk melakukan ini tiga kali dengan laju yang tergesa-gesa, diturunkan sebanyak empat kali, lebih bersemangat, pada kadar yang malas.

Sa’i, yang berkembang pesat berjalan tujuh kali ke depan dan terbalik antara kecenderungan Safa dan Marwah. Ini merupakan asas semula jadi pengeluaran Hajar untuk air. Anak muda Ismael (Ismael) menangis dan memukul tanah dengan kakinya (beberapa variasi cerita mengatakan bahawa seorang utusan terpilih menggaruk kaki atau ujung sayapnya di sepanjang tanah), dan air secara misterius muncul ke depan. Air sumur ini hari ini dipanggil Well of Zamzam.

Halq atau taqsir: Taqsir adalah pemendakan tengah-tengah rambut secara rutin diadakan untuk wanita yang memangkas tidak kurang dari satu inci atau ukuran rambut yang lebih penting. Halq adalah agregat mencukur kepala, biasanya dilakukan pada lelaki. Kedua-duanya mencadangkan penyelesaian keinginan Tuhan untuk memuji penampilan fisik. Pencukur / pemotong kepala terhindar sehingga selesai Umrah.

Tradisi ini menyempurnakan Umrah, dan pengembara boleh meninggalkan ihram. Walau pun cara yang tidak sedikit kebiasaan, kebanyakan perintis minum air dari Well Zamzam. Persatuan-persatuan Islam yang berlainan memainkan tradisi-tradisi ini dengan beberapa sistem yang fenomenal.

Masa kemuncak perjalanan adalah hari-hari awal, di tengah-tengah dan selepas haji dan di tengah-tengah sepuluh Ramadan terakhir yang penting.

Sekiranya anda berhajat untuk mengerjakan ibadah umrah 2018. Annaufal Travel menawarkan pakej umrah 2018 terbaik dan berpatutan. Terdapat 3 Pakej Umrah 2018 yang ada, iaitu, pakej ekonomi sumayya, pakej premium aisha dan pakej platinum khadeja. Sekiranya anda ingin mendapat info mengenai pakej-pakej ini. Anda boleh layari https://annaufal.com/pakej-umrah-2018/