Tips Sewa Kereta Di Ampang Karloop

Tips Bagaimana Hendak Sewa Kereta Ampang

kereta sewa ampang

Bagi kebanyakan rakyat Malaysia, melakukan perjalanan darat adalah cara untuk terus melakukan perjalanan semasa wabak. Dan jika anda bukan pemilik kereta, sekarang mungkin masa yang sesuai untuk menyewa.

Menurut data dari CheapCarRental.net, mesin perbandingan sewa mobil, perjalanan perjalanan jauh meningkat, tetapi industri pelancongan secara keseluruhan masih merosot. Akibatnya, harga kereta sewa di Amerika Syarikat turun antara 15 dan 40 peratus, bergantung pada wilayahnya.

Tidak seperti tiket kapal terbang yang boleh berubah harga mengikut minit, harga menyewa kereta bukanlah misteri.

Walaupun menyewa kereta tidak rumit, ada usaha untuk mendapatkan tawaran terbaik. Berikut adalah petua dari orang dalam kereta sewa ampang untuk menjimatkan wang pada tempahan anda yang seterusnya.

Menurut data dari Avis, lebih banyak pelancong pada musim panas ini telah menempah perjalanan kurang dari seminggu daripada tahun-tahun sebelumnya. Tetapi membuat tempahan pada saat-saat terakhir biasanya tidak memberikan anda kesepakatan.

“Perkara terbaik yang harus dilakukan dan yang paling mudah adalah dengan membuat tempahan lebih awal, terutamanya jika ia adalah musim puncak,” kata Corwin. “Banyak syarikat kereta sewa akan memberi penghargaan kepada pelancong dengan harga yang lebih rendah untuk perancangan awal mereka.”

Beth Gibson, seorang pakar perjalanan berpengalaman di Avis, mengatakan bahawa kerana syarikat kereta lebih suka mengetahui jenis permintaan yang akan mereka miliki di lokasi mereka yang berbeza.

Membuat tempahan lebih awal tidak bermaksud anda tidak dapat mengubah fikiran mengenai perjalanan anda. Gibson mengatakan untuk menempah harga yang fleksibel atau dikembalikan, dan terus memeriksa kembali untuk melihat apakah harganya turun. Sekiranya berlaku, anda boleh membatalkan tempahan yang ada dan menempah harga yang lebih rendah. Namun, jika anda yakin 100 peratus akan melakukan perjalanan anda, Gibson mengatakan untuk menempah harga yang tidak dapat dikembalikan untuk pilihan termurah.

Pasang widget Honey di desktop anda

Ini berguna bukan hanya semasa anda menyewa kereta, tetapi ketika anda membeli-belah dalam talian secara umum. Honey adalah pelanjutan penyemak imbas yang anda muat turun sekali dan mendapat keuntungan selama-lamanya. Alat ini menjelajah Internet untuk mendapatkan kod kupon permainan wajar dan secara automatik menerapkannya ke keranjang belanja dalam talian anda.

Sekiranya tidak ada potongan harga, Honey akan memberitahu anda jika anda melihat harga termurah yang ada. Aplikasi ini juga akan menunjukkan kepada anda jika kadarnya cenderung turun naik. Ini adalah kaedah yang rendah untuk terus mengetahui tentang kemungkinan potongan untuk semua keperluan perjalanan anda, dari sewa kereta hingga penerbangan ke bagasi.

Ubah masa sewaan anda

Sekiranya anda mempunyai ruang goyangan dalam jadual anda, sesuaikan waktu pengambilan dan turun untuk meneroka pilihan harga yang berbeza. “Cuba sedikit perubahan pada waktu penyewaan anda,”

Semasa anda mengetahui bila hendak mendapatkan kereta anda dan berapa lama untuk menyewanya, ingatlah bahawa Gibson mengatakan bahawa sewa yang lebih lama “biasanya adalah tawaran yang lebih baik. Penyewaan hujung minggu yang lebih pendek mungkin lebih mahal. ” Ini kerana syarikat kereta sewa mahu pelanggan menyimpan kereta lebih lama, katanya.

Faktor gas semasa memilih kereta sewa anda

Kadang-kadang kereta yang lebih besar sebenarnya lebih murah untuk disewa daripada sedan, kata Scott Mayerowitz, pengarah editorial eksekutif di Points Guy, sebuah laman web yang berfokus pada perjalanan. Tetapi sebelum anda memilih kereta yang lebih besar, pertimbangkan berapa batu yang akan anda tempuh dan berapa banyak kos gas di kawasan itu.

“Sekiranya saya melakukan perjalanan jalan raya sejauh 500 batu, saya mungkin tidak akan mahukan SUV itu kerana penggunaan gas,” kata Mayerowitz. “Tetapi jika saya hanya mengemudi di sekitar kota dan merancang untuk meletakkannya sejauh 50 atau 60 batu, mengapa tidak menyimpan wang itu di dalam kereta?”

Periksa sama ada kad kredit anda, atau insurans kereta anda sendiri, melindungi sewaan anda

Alat tambah, seperti insurans kereta, menaikkan harga kereta sewa ampang anda dengan ketara. “Ini biasanya dapat sembilan, 10 dolar sehari, kadang-kadang lebih banyak, dan benar-benar dapat menambah,” kata Mayerowitz. “Tidak ada alasan untuk membayarnya jika anda sudah mempunyai perlindungan seperti itu dengan cara lain.”

Dia mengatakan jika anda memiliki kereta dan sudah mempunyai insurans kereta, perlindungan anda mungkin berlaku untuk insurans liabiliti kereta sewa (jenis yang anda perlukan untuk melindungi diri anda jika anda menyakiti seseorang semasa anda memandu). Selain itu, Mayerowitz mengatakan, banyak kad kredit perjalanan meliputi kerosakan dan insurans perlanggaran.

Sebelum anda meneruskan dan menolak insurans syarikat kereta sewa, Corwin mengatakan untuk memanggil dan bertanya soalan kad kredit atau syarikat insurans anda termasuk: Adakah perlindungan kereta sewa utama atau sekunder? Bagaimanakah saya memastikan perlindungan berlaku untuk sewaan saya? Liputan apa yang disertakan? Apa yang tidak dilindungi?